Tudta-e?
Miért szúrósak a kaktuszok? Leveleik szúrós tövisekké alakultak, mert ez kedvezõbb a száraz területeken élõ növények számára. Így kisebb felületrõl kevesebb nedvességet kell elpárologtatniuk, ez pedig a sivatagban, ahol forrón tűz a nap, és ritkán esik az esõ fontos számukra.

158. szám - 2017. november

Beszámoló

AIJA kongresszus - Tókió

A Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesületének soros konferenciáját Japánban rendezték meg. A szakmai programok mellet a vendéglátók kultúrájával is illet megismerkedni…
Dr. KLENANC Miklós jogász, Újvidék-Budapest

3

Az AIJA (ez a Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesületének francia elnevezéséből képzett mozaikszó) az egyetlen olyan nemzetközi szervezet, amely kifejezetten a 45 év alatti ügyvédeket és jogtanácsosokat tömöríti (bővebben az AIJA-ról: https://www.aija.org/en/). A Tokióban megszervezett éves kongresszus a szervezet nemzetközi jellegét kívánta erősíteni, hiszen az előző évben a szervezet e legjelentősebb rendezvényének München, azt megelőzően London adott helyt, jövőre Brüsszel, azt követően pedig Róma lesz a házigazda. Ezen felül az AIJA által szervezett számos konferencia és szeminárium jelentős része is Európán belül valósul meg, így különösen fontos, hogy időről-időre jelentős rendezvényeket bonyolítsuk le a többi kontinensen is, hiszen a távolság még a mai modern korban is korlátját szabja a részvételi lehetőségeknek.

A teljes cikk itt olvasható.

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor