Tudta-e?
Hogy mekkora a Kheposz-piramis? Körülbelül egy kilométer a kerülete. Alapjának egy oldala 227 m hosszú, csúcsának magassága a földtől 146,5 m. Ha belépünk a piramis belsejébe kamrákat találunk, melyek részben a föld felszíne fölött, részben alatta helyezkednek el. Itt helyezték el a fáraónak szánt élelmet, edényeket, ruhákat, dísztárgyait, bútorait, azokat a dolgokat, amire a halál után szüksége lehet az uralkodónak. A legutolsó kamrában találjuk kőszarkofágba zárt fakoporsóban a fáraó bebalzsamozott testét - a múmiát.

Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium (2001) alapvető célja a vajdasági magyar tudományos utánpótlás kinevelése egy ösztöndíjazási és tutoriális oktatási rendszer keretében és a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciák szervezése által.

1
Tevékenységek

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium (2001) alapvető célja: tervszerű vajdasági magyar tudományos elitképzés, ösztöndíjazási és tutoriális oktatási rendszer keretében, a vajdasági magyarság (hallgatók és tanárok) felsőoktatásban való arányos képviseletének elősegítésére; felsőoktatási és tudományos intézményrendszerfejlesztés; a vajdasági felsőoktatás anyanyelvűsítése; a vajdasági magyar tudományos közélet fellendítése, fiatalítása; a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciák szervezése; tudományos kiadói tevékenység (TDK Könyvtár, DNS kulturális folyóirat, rezümékötetek); tudományos projektumok megvalósítása, Vajdasági Mindentudás Egyeteme, TDK-workshopok, a Tudósklub, internetklub és a médiatár működtetése, vajdasági magyar tudományos közösségi webhálózat kiépítése (JUNIOR, SENIOR).
Kutatási területek

* Nyelvtudományi kutatások
* Összehasonlító irodalomtudományi, hermeneutikai kutatások
* Kémiai és környezetvédelmi kutatások

Az intézmény címe

Ország: Szerbia
Irányítószám: 21000
Város: Újvidék (Novi Sad)
Utca, házszám: Vojvode Mišića 1
Tel: +381 21 557237
Fax: +381 21 557237
E-mail: vmfk@felkol.org.yu
Honlap: www.felkol.org.yu

Az intézmény vezetője
Neve: Csányi Erzsébet
Beosztása: Elnök
Tel: +381 21 557237
Fax: +381 21 557237
E-mail: erzsebet.csanyi@gmail.com
ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2017 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor