Tudta-e?
Hogy mekkora a Kheposz-piramis? Körülbelül egy kilométer a kerülete. Alapjának egy oldala 227 m hosszú, csúcsának magassága a földtől 146,5 m. Ha belépünk a piramis belsejébe kamrákat találunk, melyek részben a föld felszíne fölött, részben alatta helyezkednek el. Itt helyezték el a fáraónak szánt élelmet, edényeket, ruhákat, dísztárgyait, bútorait, azokat a dolgokat, amire a halál után szüksége lehet az uralkodónak. A legutolsó kamrában találjuk kőszarkofágba zárt fakoporsóban a fáraó bebalzsamozott testét - a múmiát.

101. szám - 2013.

Tisztelt látogató!

A Fókusz ismeretterjesztő és tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat következő, 102. száma 2013. március 1-én jelenik meg. A fontosabb közleményeket, cikkeket, beszámolókat a nyitóoldalon közzétesszük. A korábbi számok és az összes eddig megjelent írás megtalálható az Archívum menüpont alatt. Az elektronikus folyóirat szerkesztői ezentúl is az office@fokusz.info e-mail címre várják a szakcikkeket, megjegyzéseket és az érdeklődők jelentkezését.

A Fókusz ismeretterjesztő és tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat következő, 102. száma 2013. március 1-én jelenik meg. 
A fontosabb közleményeket, cikkeket, beszámolókat a nyitóoldalon közzétesszük.
A korábbi számok és az összes eddig megjelent írás megtalálható az
Archívum menüpont alatt.
Az elektronikus folyóirat szerkesztői ezentúl is az office@fokusz.info
e-mail címre várják a szakcikkeket, megjegyzéseket és az érdeklődők
jelentkezését.
ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor