Tudta-e?
...hogy a hazánkban és Európában honos denevér senkinek sem szívja ki a vérét, és nem kapaszkodik bele a hajába sem. A denevérek egyetlen vérszívó faja délamerikában él, tehenek vérét szívja és nem okoz halálos sebet. A hiedelem középkori, amikor is a bőregérről úgy gondolták, hogy az ördöggel paktál ezért sok helyen írtották sőt fákra szögezték őket.

2. szám - 2007. június 11.

A két napig tartó záróvizsga eredményeként 30 kertészmérnök állhat e térség mezőgazdaságának a szolgálatába

Tömeges diplomázás Zentán!

A Budapesti Corvinus Egyetem 30 hallgatója kertészmérnök lett
Lengyel László, Muhi Béla

A FÓKUSZ munkatársai egy nem mindennapi esemény színhelyén jártak. 2007 június 1-én és 2-án 13 tagú záróvizsga bizottság előtt mutatták be szakdolgozataikat és tettek záróvizsgát a zentai kertészmérnök képzés végzősei. A vizsgáztatók a budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának tanárai és azok vajdasági kollégáik, a konzulens tanárok voltak. A két napig tartó záróvizsga eredményeként 30 kertészmérnök állhat e térség mezőgazdaságának a szolgálatába. A zentai tagozatvezetők most is megszervezik a friss diplomások magyarországi okleveleinek egy csomagban történő hazai honosítását. A Vajdaságba kihelyezett tagozaton végzett kertészmérnökök száma ezzel már összesen 190-re emelkedett!
Gratulálunk a friss diplomásoknak és a tanároknak is a kiváló munkáért!

A Záróvizsga-bizottság összefoglaló értékelése a
Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar Kertészmérnök Szak
Határon Túli Levelező Tagozat – Zenta, 2007. évi záróvizsgájáról


A 20. számú Záróvizsga-bizottság a Budapesti Corvinus Egyetem KTK Határon Túli Levelező Tagozat dísznövénytermesztés (3 fő), gyógynövénytermesztés (8 fő), gyümölcstermesztés (4 fő), szőlőtermesztés (2 fő), zöldségtermesztés (13 fő) szakirányos hallgatóinak vizsgáztatását végezte 2007. június 1-én és 2-án.

A Zentán lebonyolított záróvizsgán 30 hallgató tett eredményes vizsgát. A hallgatók felkészültségi szintje a szakirányú vizsgára jó volt, egyes esetekben kiemelkedő gyakorlati és elméleti tudásról tettek tanúbizonyságot. A szakdolgozatok témaválasztása, a feldolgozás színvonala, a gyakorlatban is azonnal hasznosítható eredmények – a ritka konzultációs lehetőségek ellenére - meghaladták az átlagos főiskolai szintet.

A Záróvizsga zavartalan, nyugodt légkörben történő lebonyolításához a szükséges technikai és személyi feltételek messzemenően biztosítottak voltak.

A záróvizsga egyértelműen bizonyította a hallgatók szakmai elkötelezettségét, a Határon Túli Levelező Tagozat Vezetőségének, a zentai és a magyarországi konzulens tanárok összehangolt, áldozatos munkáját.

A Záróvizsga-bizottság a védésen nyújtott kiemelkedő teljesítményéért az alábbi hallgatókat külön dicséretre terjesztette fel:

Kari szinten:
- Frányó Deján (gyümölcstermesztés)
- Fazekas Kornélia (gyógynövénytermesztés)

Tanszéki szinten:
- Mészáros Szabina (zöldségtermesztés)
- Siflis André (gyógynövénytermesztés)

Tagozatvezetői szinten
- Dudás Újhelyi Tímea (gyümölcstermesztés)
- Mavračić Beáta (gyógynövénytermesztés)

Zenta, 2007. június 02.

Heltmanné dr. Tulok Mária, a Záróvizsga-bizottság titkára
Dr. Bernáth Jenő, a Záróvizsga-bizottság elnöke

A komplex záróvizsga úgy kezdődött, hogy a hallgatók előbb vizsgakérdéseket húztak, majd papírra vetették a gondolataikat.
Családias hangulat: virágok, pogácsa, üdítő. Pedig halálkomoly dologról van szó: ez itt a szóbeli vizsga!
A vizsgáztató bizottság tagjai értékelik a felmutatott teljesítményt.


Az eredmények ismertetése. Mindenki sikeresen levizsgázott.


Az ünneplés pillanatai. Dr. Berényi János ezúttal nem a töktermesztésről beszél, hanem ad még egy-két tanácsot útravalónak az életbe...


A csoportképen a friss diplomások és a tanári kar egy része.


Hurrá, lediplomáltunk! De hogyan tovább?

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2021 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor