Tudta-e?
hogy az USA-ban az 50 tagállamból 35-ben a törvény kötelező AIDS-szűrést tartalmaz, sőt New Yorkban 1997-től már az újszülötteket is kötelezően vizsgálják?

1. szám - 2007. június 4.

EGÉSZSÉGÜGY

A Candida fertőzés

Szervezetünk belső egyensúlyának megbontását okozhatja a stressz, a bizonytalanság, a rossz étkezési szokások, a környezeti ártalmak.

Szervezetünk belső egyensúlyának megbontását okozhatja a stressz, a bizonytalanság, a rossz étkezési szokások, a környezeti ártalmak stb. Az élelmiszerek minősége gyakran kifogásolható, a hozzáadott adalékokról, a nyomokban visszamaradó növényvédő szerekről, meg más mérgekről meg ne is beszéljünk. Mindezek az ártalmak megbonthatják az egyensúlyt a hasznos baktérium flóra és a rosszindulatú baktériumok között. A korábban szájpenészként is ismert Candida albicans gomba ma szinte rejtett népbetegségként jelentkezik. Környezetünkben szinte mindenhol, a levegőben, az élelmiszerben megtalálható, az emberek naponta érintkeznek vele. A Candida születésünktől kezdve megtalálja nyálkahártyáinkon (emésztőtraktus, hüvelyfal) a számára legkedvezőbb helyet, és megtelepszik. Szabályozottan a Candida gombatelepek nem okoznak panaszt, de túlszaporodásuk - s az általuk kibocsátott sokféle mérgező anyag - számtalan tünetet okozhat. Mindazok az emberek ki vannak téve e veszélyeknek, akiknél az immunrendszer legyengült vagy legyengített, illetve hosszú ideig tartó antibiotikumos kezelés alatt álltak. A gombafertőzés gyakran jelentkezik azoknál is, akik túlzott lelki tehernek, stresszhatásnak vannak kitéve, vagy túlfeszített életmódot folytatnak. A Candida számtalan álarc mögé rejtőzik, ezért a szakember számára a candidiasis diagnosztizálása igen nehéz. A tünetek a Candida által kibocsátott méreganyagokra jelentkező reakciók tükrében ismerhetők fel. A Candida kimutatására a legbiztosabb módszer a vérsavóból történő Candida ellenes antitest kimutatása (hacsak a beteg ember immunrendszere annyira le nem legyengült, hogy képtelen kimutatható mennyiségű antitest előállítására). A candidiasis kezelése: az immunrendszer megerősítése, a normális bélflóra helyreállítása (megfelelő készítményekkel), a szervezetben felgyülemlett méreganyagok koncentrációjának csökkentés (tisztító, méregtelenítő teákkal és készítményekkel), gombaellenes szerek fogyasztása és szigorú diéta (a gombák eledelének kiiktatásával csökkentjük a szervezet elsavasodásának mértékét).

Kapcsolódó cikkek

    ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
    Design by predd | Code by tibor